Köpvillkor

 

Tills vidare tar jag en paus pga personliga skäl. Beställningar och

mejl kommer inte att behandlas under tiden.

Välkommen åter! 

 

Beställning

För att få göra en beställning måste du ha fyllt 18 år. Du skickar din beställning till info@lillahjartat.com och anger artikelnummer, namn, telefon, e-mailadress samt leveransadress. Därefter får du en orderbekräftelse via e-mail med bland annat betalningsinformation och leveranstid. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning då hemsidan uppdateras i mån av tid.

 

Om du tänkt ge bort ett smycke i present kan du köpa presentkort på valfritt belopp. Det går också bra att skicka en beställning till en annan adress än beställarens. 

 

 

Betalning

Betalningsinformationen kommer med orderbekräftelsen. Ange alltid order-id vid betalningen. Betala aldrig innan du fått en orderbekräftelse från oss. Alla priser på hemsidan är inklusive moms.

 

Leverans

Efter mottagen och registrerad betalning på bankgirot börjar smycket tillverkas och skickas sedan så snart som möjligt, Leveranstiden är cirka 14 dagar efter registrerad betalning (dvs då jag ser betalningen på bankgirot), om inget annat anges i orderbekräftelsen. Jag har en heltidsanställning på mitt "vanliga" arbete och driver detta företag vid sidan om. Jag behandlar alla ordrar i tur och ordning och kan tyvärr inte lova leverans till ett specifikt datum.

 

Tänk på att vara ute i extra god tid med din beställning till t ex jul, mors dag, alla hjärtans dag och studentfirande. Alla smycken levereras alltid i en smyckepåse där de förvaras när smycket inte används.

 

 

Frakt

Fraktavgiften för paket inom Sverige är 15 kr. För utländska försändelser tillämpas Postens gällande portotabell.

 

Vi skickar inte mot postförskott.

 

 

Öppet köp

Öppet köp gäller vid köp av alla smycken förutom de som är specialbeställda enligt egna önskemål eller med egen text. Vid öppet köp tillämpas de villkor som gäller enligt distans- och hemförsäljningslagen. Du har då rätt att ångra ditt köp eller byta till annat smycke inom 14 dagar från det att du mottagit smycket. Smycket ska vara oanvänt, oskadat och ha prislappen kvar. Du står då för fraktkostnaden vid återsändandet av smycket samt frakten om du vill byta till annat smycke. När vi fått tillbaka smycket och konstaterat att det är i felfritt skick återbetalar vi köpesumman så snart som möjligt.

 

 

Reklamation

Konsumentköplagen tillämpas vid reklamationer. Om smycket skulle vara skadat på grund av Postens hantering sker reklamationen snarast hos Posten. Om smycket skulle vara defekt vid leverans kontaktar du oss via e-mail info@lillahjartat.com inom 14 dagar. Ange alltid namn och ordernummer och vad som är fel så kontaktar vi dig. 

 

 

Övrigt

Vi reserverar oss för eventuella fel på hemsidan. Vi kan inte garantera att bilderna återger smyckenas exakta utseende eftersom olika bildskärmar och skärminställningar kan visa bilderna på olika sätt.

 

Lilla Hjärtat förbehåller sig rätten att publicera specialbeställda smycken om inget annat överenskommits vid beställningen.