Lars och Annas ansökan till LHV-önskelåda

Hej Lilla Hjärtat vänförening

Vi heter Anna och Lars, vi har varit ett par sedan 2004. Tillsammans har vi tre pojkar. Sedan Anna och jag träffades så har vi pratat om att försöka göra någon skillnad i samhället genom att hjälpa ett eller flera barn som av olika anledningar inte kan bo hemma. Att bli familjehem och finnas där för ett barn i behov av kärlek och stöd var något vi gärna ville göra.

Som familj brinner vi för att alla människor ska få en chans här i världen. 2018 flyttade det in ett litet yrväder i vår familj, en flicka som då var 6 år. Sara hade haft en traumatisk uppväxt och dittills varit omgiven av vuxna som sviker. Hon hade även upplevt våld i sin omgivning. Hon har nu bott hos oss på heltid i snart 3 år och även om det inte är enkelt varje dag så känner vi verkligen att vi har en unik möjlighet att göra skillnad för henne. Vi kan ge henne förutsättningar att bli en ansvarstagande vuxen, även om det kan innebära lite extra jobb då det förmodligen finns ett antal diagnoser i vägen.

Sara önskar sig ett dygn på SPA tillsammans med med familjehemmet. Sara är nyfiken på att få uppleva en riktig spa-dag med massage och få bada i en inomhuspool, hon vill få det gott och lyxigt, samtidigt som det är lugnt och skönt. Hemma SPA´as det en hel del med hårinpackningar, ansiktsmasker och fotmassage, men Sara Är såklart nyfiken på hur det fungerar på ett riktigt SPA, Google kan ju inte svara på allt. 🙂 Detta är en upplevelse vi gärna skulle vilja ge henne.

VI TAR EMOT ANSÖKAN

Efter att Lars och Annas ansökan till önskelådan kommit in, ber vi på LHV om ett dokument som styrker Lars och Annas roll som familjehem. Allt sker med största respekt för den sekretess som familjehem arbetar under och barnets behov av anonymitet. Därefter ordnade vi med ett presentkort till Färna Herrgård och Spa som vi skickat till Saras familj. Under familjens resa har familjen tagit fotografier som de mailat till oss på LHV. Efteråt har Lars och Anna skrivit en berättelse om resan som vi nu publicerar här på vår hemsida. Vi byter ut familjens namn för att respektera barnet och familjens identitet samt editerar bort ansikten från familjens foton. Berättelsen blir senare delad på LHV:s sociala media för att andra ska få ta del av vårt arbete och likt oss glädjas åt familjens dag på Färna Herrgård och Spa.

SARAS BERÄTTELSE 

Hej,
Torsdagen den 8:e April så gick färden från Norra Östergötland mot Färna Herrgård Och Spa. När vi kom fram så fick vi nycklarna till våra rum, två fina rum med badkar på rummet. Efter det så var det dags för Herrgårdsfika i dom fina herrgårdssalarna. Barnen uppskattade dom små olika kakorna! 🙂

Efter fikat var intaget så bjöd Färna oss på SPA-Sviten, och det var en härlig upplevelse. Vi var själva där inne under en hel timme och fick uppleva Varmbad, Spa-ritualer, ång-bastu och Färnas Upplevelsedusch (Fantastisk). Även Färnas egna mousserande fruktdryck ingick här. Sen var det dags att gå tillbaka till rummen en stund för egen tid innan vi gick en promenad runt på herrgården. Sedan var det dags för mat. Maten serverades i huvudbyggnaden, med fin dukning och härlig musik i bakgrunden. 3- rätters serverades både till vuxna och barn, ingen tallrik lämnades orörd. God mat lyxig stämning är recensionerna både från vuxna och barn. Efter första dagen hade ingen i sällskapet svårt att sova, och vi inväntade dag 2!

Och efter frukosten så var det dags att gå till SPA. Vi fick testa Inne pool, Aroma Bastu, Infra Bastu, Torr Bastu, Varm Källa Ute och kall-vattens dusch inomhus, och allt uppskattades. Vid lunchtid så var vår tid slut på vår SPA-vistelse och resan hemåt började lugnt och försiktigt.

Vi tackar Lilla Hjärtats vänförening för denna upplevelse, Det var lyx hela vägen och vår Sara njöt hela resan. När Sara skulle ge betyg på resan när vi kom hem så blev det en solklar 10:a, och hela den övriga familjen är evigt tacksamma.

Med stor tacksamhet och vänlig hälsning
Lars, Anna och Sara

Önskelådan – Sonjas önskan

SONJAS ANSÖKAN TILL LHVs ÖNSKELÅDA  Hej! Vi är en familj bestående av 3 biologiska barn och en VÖF-tjej på 7 år. Vi har också en liten placerad hos oss samt ett syskonpar. Sammanlagt 7 härliga barn som vi alla älskar som våra egna! Att vara familjehem är mitt kall, det bästa jag vet om! Att vara Familjehem är det finaste uppdrag man kan ha. Jag är

Läs mer »
Önskelådan – Gretas önskan

GRETAS ANSÖKAN TILL LHVs ÖNSKELÅDA Hej! Jag hörde talas om er via en nära vän som oxå är familjehem. Vi är familjehem för 5 stycken barn och ungdomar just nu. Alla barnen är mellan 6 till 15 år. Vi har två biologiska barn oxå som är helt fantastiska och som är i övre tonåren. Oftast hittar vi på saker och aktiviteter på olika håll i olika konstellationer.

Läs mer »
Önskelådan – Almas önskan

ANSÖKNINGSBREV Hej fina ni Vi är en familj som består av två utflugna biologiska barn, ett hemmavarande och en placerad, Lisa . När våran kom till oss för några år sedan var hon sååå liten. Hon hade då bott med sin mamma som har en missbruksproblematik och lider av psykisk ohälsa. Hon hade fått växa upp snabbt, lärt sig att fixa ”mat” (eller kanske mer hitta något

Läs mer »
error: Ajabaja! Skyddat material. © Lilla hjärtat vänförening
Rulla till toppen