STELLAS STJÄRNA AV MINNA PAANANEN
Stella är fem och hon vet nästan allt. Hon vet till exempel namnen på flera hundraser och hon känner igen alla bokstäver. Stella vet också att mamma är väldigt sjuk och att doktorn har svårt att göra mamma frisk igen. Om hon bara kunde få tag i en stjärna, då skulle hon kunna önska sig vad hon vill … och Stella vet precis vad hon önskar mest av allt!

Den här boken är skriven av Minna Paananen med illustrationer av Viktoria Mullo. Den tar upp ett ämne som tyvärr blivit vanligare och vanligare: att leva med en långtidssjuk förälder. Vi får möta Stella och hennes mamma i deras vardag, med svårigheter och glädje, men också med hopp och kärlek. 

Minna berättar: 
– Viktoria Mullo skapade karaktären Stella som jag blev mycket inspirerad av och sedan jobbade vi tillsammans med att skapa text och bild till Stellas berättelse.

– Boken skildrar styrkan i en önskning, berättar Viktoria. Önskningar kan vara ett underbart sätt för barnen att hålla hoppet vid liv.

Vi hoppas att Stella kan ge tröst och glädje till andra barn som lever med långtidssjuka föräldrar. Och kanske också väcka hoppet i andra situationer, att våga önska att det blir bättre.

Missa inte chansen att läsa denna fina bok för ett barn, nära dig. Berättelser binder oss samman och utmanar små att tänka stort, speciellt med böcker som Sellas Stjärna, som skildrar viktiga och tunga livsfrågor, på ett omsorgsfullt sätt, lätt för unga att förstå. Beställ boken om Stella innan den 16 juni Idus hemsida med rabatten ”lillahjärtat” och få 15% rabatt!


Författare: Minna Paananen
Illustratör: Viktoria Mullo
Ålder: 3-6 år
Antal sidor: 36
Utgivningsår: 2024
Förlag: Idus förlag 
Genre: Barn och ungdom
Ämne: Hälsa, Kärlek, Syskon
ISBN: 9789180922975

Böcker skrivna av Minna Paananen:
2014 – Mosters nya hjärta
2014 – Stjärnfamiljer
2015 – Bortom himlen
2015 – Hon tänder stjärnorna
2015 – När mormor fick cancer – en bok om livet
2015 – Vilma Wvilding i Visby – mysteriet med Jungfrutonet 
2016 – Maskerad
2024 – Stellas Stjärna 

Föregående bild
Nästa bild
error: Ajabaja! Skyddat material. © Lilla hjärtat vänförening
Rulla till toppen