Hur är det egentligen att förlora ett syskon? Önskelådan har fått in en ansökan där lilla Eli har förlorat en så högt älskad lillebror. Eli och Jonas var båda placerade i samma familj och hade liknande bakrund av föräldrar som inte förmått att ta hand om dem, de båda kom till familjerna när de var små bebisar och växte upp sida vid sida i några år. Några år innan Jonas hastigt flyttades hem till biologiska mamman igen – utan förberedelse, utan att få med sig varken kläder eller leksaker och kanske viktigast av allt; utan att säga hejdå till sitt familjehem. Flytten traumatiserade hela familjen men lilla Eli var kanske den som tog det hårdast. Hon saknade sin bror så innerligt och blev en mycket ledsen liten flicka som inte ville leka eller gå till skolan som vanligt.

Familjen skickade in en önskan om att få åka och bo på hotell och göra någonting roligt med Eli för att få henne att skingra tankarna för en stund. Lilla hjärtat Önskelåda har hjälpt till så att Eli fick komma i väg på en härlig resa till Stockholm med sitt familjehem. De bilade till Stockholm och tog där in på hotell där Eli njöt till fullo och utbrast ”hotellivet kan jag nog vänja mig vid”. Sedan fortsatte resan helt i Elis händer som valde att gå på både Skansen, Gröna Lund och shoppa. Hon uppfyllde även en till önskan som var att gå runt och kolla i Vasastan där lillebror och Karlsson på taket bor. Eli spanade upp mot taknockorna för att se om Karlsson på taket kom flygandes. De lekte även i lekparker på Södermalm och spanade efter youtube-familjen The Swedish Familys hus och där barnen gått i skolan – Eli tog med sig ett löv som minne från skolgården.
En fin resa för en flicka som haft det kämpigt. Vi hoppas att den kunde hjälpa till i läkningen efter saknaden av lillebror.

Önskelådan – Sonjas önskan

SONJAS ANSÖKAN TILL LHVs ÖNSKELÅDA  Hej! Vi är en familj bestående av 3 biologiska barn och en VÖF-tjej på 7 år. Vi har också en liten placerad hos oss samt ett syskonpar. Sammanlagt 7 härliga barn som vi alla älskar som våra egna! Att vara familjehem är mitt kall, det bästa jag vet om! Att vara Familjehem är det finaste uppdrag man kan ha. Jag är

Läs mer »
Önskelådan – Gretas önskan

GRETAS ANSÖKAN TILL LHVs ÖNSKELÅDA Hej! Jag hörde talas om er via en nära vän som oxå är familjehem. Vi är familjehem för 5 stycken barn och ungdomar just nu. Alla barnen är mellan 6 till 15 år. Vi har två biologiska barn oxå som är helt fantastiska och som är i övre tonåren. Oftast hittar vi på saker och aktiviteter på olika håll i olika konstellationer.

Läs mer »
Önskelådan – Almas önskan

ANSÖKNINGSBREV Hej fina ni Vi är en familj som består av två utflugna biologiska barn, ett hemmavarande och en placerad, Lisa . När våran kom till oss för några år sedan var hon sååå liten. Hon hade då bott med sin mamma som har en missbruksproblematik och lider av psykisk ohälsa. Hon hade fått växa upp snabbt, lärt sig att fixa ”mat” (eller kanske mer hitta något

Läs mer »
Rulla till toppen